Stiba

Sloopautoservice Nederland werkt samen met bedrijven die zijn aangesloten bij de brancheorganisatie voor voertuigdemontagebedrijven Stiba.

Om lid te worden van Stiba moet een bedrijf voldoen aan bepaalde garantie en kwaliteitsnormen.

Door het kopen en hergebruiken van de gedemonteerde onderdelen bij een bedrijf dat is aangesloten bij Stiba weet u zeker dat de kwaliteit goed is, de prijs laag is en dat u een milieuvriendelijk product heeft gekocht.

Stiba en de overheid zijn betrokken bij de voertuigendemontagebranche. Alle wet- en regelgeving staat omschreven in het Besluit Beheer Autowrakken.

Het Besluit Beheer Autowrakken sluit aan op de Europese Richtlijnen Autowrakken. De betreffende provincie zal op basis van milieuvergunningen de wet-en regelgeving handhaven.

De leden van Stiba vodoen aan de norm Kwaliteitszorg Demontage. De leden conformeren zich aan deze norm en nemen ook op eigen initiatief maatregelen ten gunste van het milieu.

De Nederlandse brancheorganisatie Stiba richt zich op voertuigdemontagebedrijven die zich bezig houden met het demonteren van auto’s, motorfietsen, trucks en andere dergelijke voertuigen.

Het doel van Stiba is om de belangen te behartigen van de voertuigdemontage branche. Stiba houdt zich bezig met het gebruik van materialen en het onderdelengebruik. Ook de belangen van de leden worden door Stiba behartigt.

De belangrijke kernbegrippen van Stiba zijn:

 

  • Sloopvoertuigen mogen uitsluitend worden opgehaald door bedrijven met een vergunning.
  • Alleen bedrijven met een vergunning mogen het voortuig demonteren.
  • Het verkopen van gebruikte onderdelen blijven stimuleren.
  • Het waarderen van juiste investeringen die leiden tot verbetering van de branche.
  • Het verminderen van de administratieve werkzaamheden.
  • Waken over oneerlijke concurrentie.